Vadå kulturmontör?

En ungdoms- och fritidsinstruktör med kulturen som arbetsfält!

Optima i nära samarbete med Musikcafé After Eight erbjuder en modern, mångsidig och flexibel utbild­ning för 16 kreativa ungdomar.

Nästa ansökan år 2017

Promo film 2013 (2010)
Kulturmontörernas blogg


"Som kulturmontör är inga kunskaper bortkastade, det är bra att förstå sig på allt från teknik till konst. Du är fixaren, den som får 15 000 saker att hända in­ för ett evenemang och har du tur hinner du också mingla med intressanta människor. Att du är utåtriktad, tror på dig själv och visar vad du kan hjälper dig framåt. Det finns jobb för kunniga kulturmontörer, men det gäller att skaffa kontakter och bygga nätverk för att få de intressanta uppdragen.”

Erica Ås, Kulturmontör 2008.
Rockfestivalsarrangör, Eiran Sirkus. Studerar nu till kulturproducent i Åbo.

Blogg Gallery
Optima
Trädgårdsgatan 30
Jakobstad
(06) 7855 222
www.optimaedu.fi
Musikcafé After Eight rf
Storgatan 6
Jakobstad
(06) 7816 500
www.aftereight.fi

Ungdoms- och fritidsinstruktör

Är du den som gillar att hålla i trådarna och få saker att hända? Är kultur din grej? Då kan det vi kallar kultur­ montör vara rätt för dig, vår utbildning för ungdoms- och fritidsinstruktörer med inriktning på kultur. Som kulturmontör blir ditt arbetsfält brett, liksom studierna. Ska du arbeta med kulturprojekt behöver du insikt i bland annat marknadsföring, IT och mediateknik, projektplanering och gruppdynamik. Du tycker om att jobba med människor och att knyta kontakter, men du är också självständig. Idéer och bra lösningar får du gärna ha gott om, liksom kreativitet. Dessutom behöver du lära dig en hel del om ekonomi och företagsamhet. Under studierna leder och genomför du verkliga kulturprojekt.

Möjliga arbetsplatser efter utbildningen:

  • kultur- fritids- och ungdomsverksamhet i kommuner
  • teatrar, festivaler, museer
  • företag och organisationer som ordnar konserter, mässor, utställningar, shower och olika kulturella projekt
  • som projektarbetare, inom ditt eget företag eller som frilansare
  • instruktörsstudierna ger också en bra bas för fortsatta studier